Dünya Down Sendromu Günü Etkinliği

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Darıca Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nu ziyaret ederek, okulumuz Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı öğrencilerimizin yapmış oldukları ahşap oyuncakları özel öğrencilerimizle buluşturarak onlara hediye eden Mobilya Alan Şefimiz İbrahim DEMİREL'e Mobilya Öğretmenimiz Zafer SALTAN'a ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Ferudun ELVERDİ'ye bu güzel birlikteliği sağladıkları için emek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Down sendromu, anormal hücre büyümesi sonrası normal insanlarda her hücrede 23 çift kromozom bulunması gerekirken, down sendromu olan kişilerde 21. kromozomun fazladan bir kopyasına sahip olması sonucu meydana gelir. Özetle kişilerde 46 kromozom yerine 47 kromozom bulunması down sendromu oluşmasına sebebiyet verir.

Down Sendromlular Günü, 2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak kutlanıyor. Etkinlikler için 21 Mart'ın belirlenmesinin de özel bir sebebi var. Sendroma neden olan 21. kromozomun, iki yerine üç kopya olması nedeniyle (Trizomi 21) yılın üçüncü ayının 21. günü belirlendi.

22.03.2024 167

22-03-202422-03-2024